Vad vi gör

Laddning & energi

Elbilsladdning

Vi installerar och monterar elbilsladdare i bostadsrättsföreningar såväl som andra privata och kommersiella fastigheter. Genom att erbjuda elbilsladdning möjliggör du ett mer hållbart sätt för folk att transportera sig.
På Nymans använder vi oss av marknadsledande fabrikat som är utvecklade specifikt för elbilsladdning och klarar hög belastning under lång tid.

Det är säkrare, snabbare och enklare att ladda via laddstation.
 

  • Säker laddning med Type2-uttag som är speciellt utvecklat för laddning av fordon

  • Ger tillförlitlig och stabil laddning anpassad efter fastighetens elanläggning

  • Laddstationen kan justeras till önskad effekt och ingå i en större anläggning

  • Laddstationen kommunicerar eventuella fel och stoppar laddningen när batteriet är fullt

  • Möjliggör smidig administrations- och betallösning för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

  • Klimatklivet – Just nu finns statligt stöd som kan täcka upp till halva kostnaden

Solceller

I samhället ökar efterfrågan av hållbara lösningar kring energiförsörjning kraftigt. En viktig del är förnybar energi genom exempelvis solceller. Med solceller kan ni både försörja era fastigheter och elbilsladdare med förnybar energi. Den el ni själva inte gör er av med kan ni enkelt sälja vidare. På så sätt bidrar ni till en hållbar energiförbrukning, minskar era egna elkostnader samt tjänar pengar på eventuellt elöverskott. Tillsammans med våra solcellsleverantörer har vi lång erfarenhet av att leverera högklassiga anläggningar efter kundens behov. Det gäller allt från skolor, industriparker och kommersiella fastigheter.

Solceller på ett tak med utsikt över Globen, Stockholm

Kraft och energi

I takt med elektrifieringen av samhället, där fordonsmarknaden står för en stor del, ökar behovet av eltillförsel. Vi ser en stor efterfråga på marknaden av att installera både solceller och elbilsladdare. Något vi ofta stöter på i samtal med kunder är ovissheten kring om fastigheten har den kapacitet som krävs för deras önskemål. Laddning av elbilar kräver generellt sett en hög effekt, dvs mycket energi per tidsenhet. Oberoende av vilket fabrikat man väljer, är det därför viktigt att ställa sig följande frågor:  

  • Vad har vi för önskan på laddningshastighet? Klarar vårt     elabonnemang av att leverera tillräcklig effekt?

  • Om nej, går det då att höja upp huvudsäkringen i vår befintliga elcentral och är kabelnätet rätt dimensionerat? 

Med vår långa erfarenhet inom el- och kraftinstallationer vet vi vad som krävs för att skapa säkra, långvariga och energieffektiva installationer och anläggningar. Vi hjälper er med beräkningar för solceller och hur många laddplatser ni kan ha på er befintliga säkringsstorlek.

Medarbetarutlåtande

Trygghet genom samarbete med kollegor

Vi har olika typer av uppdrag inom kommunikation. Det kan vara enskilda datanätsinstallationer eller så utför vi installationer som ingår i en entreprenad. Det känns bra för mig som är ute på arbetsplatsen att veta att mina kollegor redan dubbelkollat omfattning, länkklasser och materialkategorier innan arbetet utförs. Det minimerar uppkomsten av missförstånd och fel och gör att jag helt och hållet kan fokusera på själva produktionen.

Håkan nilsson

Arbetsledare Entreprenad
Kontakt

Vill du prata med den av oss som är bäst på det här?

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med ditt projekt? Vår områdesspecialist svarar gärna på dina frågor.

Anders Wallenberg

Projektledare Service & Underhåll
anders.wallenberg@nymansel.se08-586 441 23